Itaalia köök
10. detsember 2009, 15:25

Peedirisoto

Veidi magusamaitseline kirka värviga risoto.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 tk Väiksemad peedid
1 l köögiviljapuljong
2 sl õli
1 tk sibul
4 dl risotoriis
50 g Parmesan v. muu kõva juust
1 peotäis Hakitud lehtpetersell
sool, must pipar

Valmistamine
Koori ja poolita peedid, keeda köögiviljapuljongis pehmeks. Tõsta leemest, lase jahtuda ja lõika väikesteks kuubikuteks. Aja paksupõhjaliseks potis õli tuliseks ning prae hakitud sibulat ja riisi väiksel tulel mõni minut ehk kuni need muutuvad klaasjaks. Ära pruunista!Kalla juurde 2 dl puljongit. Kuumuta rooga pidevalt segades ja puljongit juurde kallates 20 minutit ehk kuni kogu leem on riisi imendunud. Lisa peedikuubikud, hakitud lehtpetersell ja riivitud Parmesan. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe.