Toidukordade retseptid

Aknaga piparkoogid 

Alvar Andres Virkus, 10. detsember 2009, 15:24
Aknaga piparkoogid Jaan Heinmaa
Küpseta jõulude ajal sõpradele suured aknaga piparkoogid, tee augud sisse ja seo pael külge. Koogid võib riputada kuuse külge või niisama ära krõbistada. Nende valmistamiseks on vaja ühte suurt südamekujulist piparkoogivormi, millega kook välja lõigata, ja ühte väiksemat südamevormi, millega teha aknakoht, kuhu komm sisse panna.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
VALMISTUSAEG: 15 MINUTIT +10 MINUTIT AHJUS

Koostisosad
1 kg Piparkoogitainas
värvilised karamellkommid (nii mitu, kui mitut aknaga soovid teha)
piparkoogivorm (nt suur ja väike süda)
pael

Valmistamine
1. Rulli tainas lahti ning lõika suure vormiga välja südamed (või muud kujundid). Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.2. Seejärel lõika väiksema vormiga suurest südamest välja aknakoht ja aseta sinna komm (see sulab ahjus värviliseks aknaks). Torka üles väike auguke, kust pärast riputuspael läbi pista. Tee nii kõikide kookidega.3. Küpseta ahjus 200° juures umbes 10 minutit.4. Tõsta koogid jahtuma ja seo jahtununa pael külge. Paki kenasti, enne kui kingid sõpradele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee