Lihatoidu retseptid
25. november 2009, 20:03

Terav oavorm

Oaevormi teravust saab vastavalt maitsele kasvatada või kahandada, muutes tšilli kogust. Polentat tasub otsida tervisetoodete letist

Kogus: kuuele

Koostisosad
2 dl polenta
1 tk muna
4 dl piim
120 g juust (Gouda, Cheddar, Edam vms)
4 sl värske koriander
2 tk suured punased sibulad
2 küünt küüslauk
1 sl õli
1 tk punane tšillikaun
350 g hakkliha
400 g Purustatud tomatid
500 g konservoad
2 sl tomatipüree
2.5 dl köögiviljapuljong
1 tk sidrunist pressitud mahl ja riivitud koor
sool, suhkur

Valmistamine
Klopi polenta, muna, piim, riivjuust ja 2 sl hakitud koriandrit ühtlaseks. Maitsesta soolaga ja jäta 20 minutiks seisma. Kuumuta samal ajal pannil õlis hakitud sibulaid ja purustatud küüslauku 3-4 minutit ehk kuni need on pehmed. Lisa hakkliha ja pool hakitud tšillist, pruunista kergelt. Pane juurde tomatikonserv, nõrutatud oad, tomatipüree, puljong, sidrunikoor ja -mahl ning ülejäänud hakitud koriander. Kuumuta keemiseni, vähenda siis tuld ja hauta 15 minutit. Maitsesta soola ja suhkruga ning laota ahjuvormi. Sega polenta ülejäänud hakitud tšilliga ja pane samuti vormi. Küpseta rooga ahjus grillrežiimil 4-5 minutit ehk kuldpruuni värvuseni või tavarežiimil 225 kraadi juures 10-15 minutit.