PestorisotoFoto: Sandra Urvak
Taimetoidu retseptid
26. mai 2011, 05:11

Pestorisoto

Pestorisoto valmib kiiresti ja on huvitavat rohelist värvi. Sobib pakkuda prae kõrvale, lisada supile või süüa omaette toiduna. Pesto võib kas ise teha või osta poest.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 sl Oliiviõli
2 tk Šalottsibul
1 küüs Küüslauk
1 klaas Risotoriis
1 l köögiviljapuljong
0.5 klaasi Valge vein
3 sl pesto
2 sl riivitud Parmesan v. muu kõva juust
sool, must pipar

Valmistamine
Haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae potipõhjas oliiviõlis umbes 3 minutit.
Lisa riis ja prae veel 3–4 minutit. Vala juurde vein ja osade kaupa keevat puljongit ning hauta, kuni riis on pehme. Kui pool vedelikust on aurustunud, lisa pesto ja lase veel korraks roog kuumaks. Maitsesta soola ja musta pipraga ning serveeri koos värskelt riivitud juustuga.
NIPP: Mahlase ja kreemise risoto saad, kui segad risotosse enne serveerimist 150-200 g toorjuustu.