Itaalia köök

Baklažaani-hakklihavorm 

Toidutare, 23. november 2009, 10:13
Baklažaani-hakklihavorm Jaan Heinmaa
Aeganõudev itaaliapärane vormiroog, mida võiks valmistada nädalalõpul. Jätkub ka suuremale seltskonnale ning on tõeliselt rammus ja toitev.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
2 sl õli
1 tk sibul
2 küünt Küüslauk
4 viilu suitsupeekon
250 g Hakkliha
1 tk väiksem baklažaan
400 g Purustatud tomatid
1 tk Puljongikuubik
4 tl kuivatatud pune
1.25 dl punane vein
sool, must pipar
250 g Penne
100 g Parmesan v. muu kõva juust
40 g või
0.5 dl jahu
4 dl piim
3 sl Riivsai

Valmistamine
Kuumuta kastrulis õli, lisa hakitud sibul ja küüslauguküüned ning prae umbes 5 minutit. Lisa hakitud suitsupeekon. Kui peekon on pruunistunud, lisa hakkliha. Kui hakkliha on kaotanud roosaka värvuse, lisa tükeldatud baklažaan ja prae veidi. Lisa tomatid ja puljongikuubik, sega juurde hakitud pune ja vein. Kuumuta keemiseni, vähenda kuumust ja hauta vaiksel tulel kaane all 45 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Sulata kastrulis või. Lisa jahu ja piim ning kuumuta pidevalt segades keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks ja nõruta. Vala pool pastast võitatud ahjuvormi.Tõsta kõrvale 4 sl Parmesani, mis läheb katteks. Puista pool järelejäänud Parmesanist pastale ja kata poolega hakklihasegust. Tee nii veel üks kiht. Kõige peale vala kaste. Sega väikeses kausis omavahel juust, riivsai ja hakitud pune ning riputa vormile. Küpseta 190-kraadises ahjus 30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee