Lihatoidu retseptid

Pajaroog ribidega 

Angelica Udeküll, 5. oktoober 2009 07:27
Pajaroog ribidegaFoto: Daisy Lappard
Pajaroal on see võlu, et ühte potti mahub korraga palju häid asju.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 sl õli
800 g ribid
sool, must pipar
kuiv šerri
4 tk porgand
2 tk sibul
2 vart Varsseller
4 küünt Küüslauk
1 leht Loorber
2 dl puljong
Sinepiseemned

Valmistamine
1.  Kuumuta poti põhjas õli ja pruunista selles ribid.2.  Maitsesta soola ja pipraga ning lisa sorts šerrit.3.  Puhasta sibul ja küüslauk ning haki, kuid mitte väga peenelt. Prae kergelt läbi.4.  Koori porgandid ja lõika suured viilud. Toimi samamoodi selleriga.5.  Vala juurde puljong, lisa loorber ja sinepiseemned. Hauta, kuni liha ja juurikad on pehmed.# Poest ribi ostes veendu, et sel ikka liha küljes oleks. Muidu hautad hiljem pannil vaid konte. Müüakse ka juba eelmaitsestatud ribisid, mis on eriti mugav, kui endal maitsestamise ideid või sobilikke maitseaineid parajasti pole. # Ribi valmidust näitab see, kui liha tuleb kondi küljest kergesti lahti.