Adžika IIFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
24. september 2009, 10:29

Adžika õunte ja porgandiga

Valmista seda ehedalt vürtsikat kastet siis, kui kodumaised tomatid-paprikad on valmis. Kõige paremini sobivad siia tavalised koduaia õunad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
1,5 tundi

Koostisosad
1 kg Porgand
1 kg Õun
1 kg paprika
2.5 kg tomatid
50 g mõrupipra (nagu tšilli, aga suurem ja mitte nii kibe) vaksapikkusi kaunu
200 g purustatud küüslauk
2 dl õli
2 dl suhkur
0.5 dl sool
3 sl äädikas 30%

Valmistamine
Tükelda õunad, paprika, pipar ja tomatid suuremateks tükkideks ning purusta köögikombainis. Sega hulka riivitud porgandid. Lase keema ning keeda tasasel tulel ja aeg-ajalt segades 1 tund. Lase natuke jahtuda ning sega hulka purustatud küüslauk, õli, suhkur ja sool. Sega ja lisa siis äädikas. Sega hästi läbi, tõsta purkidesse ja kaaneta. Säilita külmas.
Kogustest valmib 2,5-3 liitrit hoidist (sõltuvalt sellest, kui tihke viljalihaga on tomatid)