Patissoni ja punase sibula salatFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
24. september 2009, 10:30

Patissoni ja punase sibula salat

Patissoni ehk taldrikkõrvitsa salat on hea lisand lihatoitude juurde. Soovi korral võid valmistada sama retsepti järgi ka tavalisest kõrvitsast ja valgest mugulsibulast salati.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg Patisson (või tavaline kõrvits)
0.5 kg Punane sibul
MARINAAD
1 dl vesi
2 dl äädikas 10%
3 dl suhkur
1 sl jäme keedusool

Valmistamine
Lõika patisson sektoriteks, koori ja eemalda pehme sisu koos seemnetega. Koori sibulad. Riivi kõrvits ja sibulad köögikombainiga või käsitsi jämeda riiviga. Pane marinaadiained suurde potti ja lase keema tõusta. Lisa riivitud kõrvits ja sibulad ning hauta kaanega kaetult 15 minutit. Tõsta salat kuumalt steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt. Lase seista tagurpidi pööratuna üle öö, säilita jahedas.
Kogustest valmib 1,8 liitrit hoidist.