Vanaema Vilma õunakookFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
24. september 2009, 06:58

Vanaema Vilma õunakook (3)

Seda lihtsat ja maitsvat kooki küpsetas Vilma sügisel ja talvel õuntega ning kevadel rabarberitega. Kõik sõid ja kiitsid. Mida rohkem katet panna, seda parem. Õunte peale võib valmistada ka purusegu või biskviittaina.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
TAINAS
200 g või/margariin
1 klaas suhkur
2 klaasi jahu
2 klaasi pannkoogijahu
2 tk muna
KATE
ohtralt tükeldatud õunu
suhkrut
kaneeli
PURUSEGU
30 g või
2 -3 sl suhkur
50 g jahu

Valmistamine
Sulatada rasvaine ja segada suhkruga. Lisada munad ja jahud ning segada ühtlaseks. Jagada tainas margariiniga määritud ahjuplaadile. Koorida ja tükeldada õunad, laduda kaunilt tainale ning puistata üle suhkru ja kaneeliga. Viimaks segada või, jahu ja suhkur käte vahel ühtlaseks puruks ning pudistada õunatükkidele. Küpsetada 200kraadises ahjus 15–20 minutit.