Küpsetised

Lihtne põldmarjakook 

Eva Palu, 4. mai 2011, 08:06
Lihtne põldmarjakookFoto: Eva Palu
Põldmarjad on täitsa eestimaised marjad, ideaalsed nii koogi- kui moosimaterjalina. Alljärgnevalt üks lihtsasti valmistatav ja maitsev põldmarjakook.

Koostisosad
4 dl nisujahu
175 g või
1 sl jääkülm vesi
1 sl suhkur
1 tk Muna
TÄIDIS
1 dl Rõõsk koor
2 tk muna
1 sl jahu
1 dl suhkur
300 g Põldmari

Valmistamine
1. Esmalt valmista muretainas. Mõõda vajaminev jahukogus ja sega suhkruga, lisa külmad võitükid. Haki noaga võitükke jahu sees nii väikeseks kui saad. Lisa muna, seejärel jääkülm vesi ja sõtku tainas kiirelt ühtlaseks. Pane tainas pooleks tunniks külmkappi.
2. Rulli 3 mm paksuseks, vooderda sellega koogipõhi ja -servad, torgi põhja sisse kahvliga augud ja küpseta 200-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuniks koogipõhi on kuldkollane.
3. Vahusta munad suhkruga, lisa rõõsk koor (võid kasutada nii kohvikoort kui 38%-list vahukoort) ja jahu. Kata ahjusttulnud koogipõhi põldmarjadega ja kalla üle muna-koore seguga. Küpseta 30-40 minutit 175-kraadises ahjus kuniks täidis on hüübinud.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee