Linnuliha retseptid
17. september 2009, 07:44

Kana seentega

See roog maitseb eriti suurepäraselt esimeste kevadseentega - mürklite või kogritsatega. Veel on see roog hea kuuseriisikate või austerservikutega.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk broiler kuueks lõigatuna (koivad, tiivad ja fileed)
20 tk sobivad seened
3 tk Šalottsibul
1 tl jahu
3 dl Valge vein (siin võib kasutada poolmagusat veini)
sool, pipar
veidi riivitud muskaati
3 sl Rõõsk koor
praadimiseks või ja õli segu

Valmistamine
Lõika seened pooleks. Pese need hoolikalt ja õrnalt ning jäta siis rätikule ootele.Haki sibulad. Pruunista rasvaines kanatükid. Lisa sibulad ja lase neil veidi värvuda. Maitsesta soola ja pipraga. Pane hulka seened ja kuumuta veel segades 3-4 minutit. Puista juurde teelusikatäis jahu ning sega kõik läbi. Vala peale vein ja jätka küpsetamist katmata nõus umbes 8 minutit.Viimasena maitsesta roog muskaadiga ja vala peale koor. Kuumuta keskmisel tulel veel 8 minutit.