PuravikupitsaFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
4. september 2010, 06:21

Puravikupitsa

Pärmitainapõhjaga seenepitsa maitseb oivaliselt just värsketest puravikest tehtuna. Kui neid kuskilt võtta pole, võid kasutada kupatatud või soolaseeni.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÄRMITAINAS
25 g värske pärm
0.5 tl sool
1 tl suhkur
1.5 dl vesi
2 sl õli
4 dl nisujahu
KATE
1 dl tomatikaste
2 tk punane sibul
2 sl või
0.75 -1 l puhastatud ja tükeldatud värskeid puravikke
200 g Mozzarella
1 tk Paprika
Pitsamaitseaine
sool, pipar

Valmistamine
Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa käesoe vesi, õli ja jahu, sõtku ühtlaseks tainaks ning lase räti all pool tundi kerkida. Vormi tainast pitsapõhjad ja määri neile tomatikastet. Koori ja viiluta sibulad, kuumuta 1–2 minutit võis ning tõsta pitsadele. Vala pannile tükeldatud seened ja prae 3–4 minutit. Maitsesta soola-pipraga ning tõsta samuti pitsadele.Viimaks lao peale viilutatud mozzarella ja paprika. Raputa üle pitsamaitseainega ning küpseta 225° juures 20 minutit.