Marja-puruvormFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
12. august 2009, 17:11

Sõstra-puruvorm

Mandlilaastudega krõbe puruvorm, mis peidab endas mahlast ja hapukat kaneelimaitselist marjatäidist. Serveeri rooga külma piima, vanillikastme või -jäätisega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
15 minutit + 20–25 minutit ahjus

Koostisosad
PURU
1 dl Fariinsuhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
2 dl speltanisu lihtjahu
1 dl Mandlilaastud
100 g Või
MARJASEGU
5 dl mustad ja punased sõstrad
1 tl tärklis
1 tl Kaneel (jahvatatud)
2 sl Suhkur

Valmistamine
Sega kausis fariinsuhkur, kaneel, küpsetuspulber, sool, jahu ja mandlilaastud. Lisa tükeldatud või ja näpi purutaoliseks massiks. Sega omavahel ka sõstrad, tärklis, kaneel ja suhkur.
Vala marjasegu nelja väiksesse võitatud vormi või ühte suurde, 24 cm läbimõõduga ahjuvormi ning kata puruga. Küpseta 200kraadises ahjus 20–25 minutit.