Teriyaki-köögivilja kuskussFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
12. august 2009, 06:29

Teriyaki-köögivilja kuskuss

Köögiviljarohke salat on kerge ja maitsekas. Salatit võib pakkuda soojalt või külmalt.

Kogus: kuuele

Koostisosad
6 dl Kuskuss
4 dl Vesi
1.5 sl õli
1 tl sool
3 sl Või
KÖÖGIVILJASEGU
300 g Suvikõrvits
1 tk Sibul
2 tk paprika (erivärvilised)
2 sl Õli
1 purk (400g) Kidney oad
1 purk (227g) ananassitükid
KASTE
1 küüs Küüslauk
4 sl Teriyaki kaste
2 sl ananassikonservi vedelik
1 sl Mesi
1 tl sool
KAUNISTAMISEKS
Basiilik (värske)

Valmistamine
Lõika suvikõrvits ja kooritud sibul viiludeks. Poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika viiludeks. Lase õli pannil kuumaks, kuumuta selles sibulat 2–3 minutit, seejärel vala pannile paprika- ja suvikõrvitsaviilud. Kuumuta 7–8 minutit. Tõsta pliidilt. Lisa nõrutatud oad ja ananassitükid. Sega purustatud küüslauk ülejäänud kastmeainetega ja vala köögiviljadele.Lase vesi keema, sega hulka õli ja sool. Vala kuskussile, sega läbi ja lase paar minutit kaane all seista. Sega hulka või ja lase veel paar minutit seista.Lisa köögiviljad. Raputa peale basiilikulehti.