Kasutajate retseptid
14. november 2007, 14:34

Esimene synnipäevakook. Raamatust Mida oodata:esimene eluaasta

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
taimeõli
2,5 tassi peenekshakitud porgandeid
u 2,5 tassi õunamahlakonsentraati
1,5 tassi rosinaid
2 tassi täisteranisujahu
0,5 tassi nisuidusid
2 sp vähese soodasisaldusegal kypsetuspulbrit (?)
1 spl kaneeli
0,25 tassi rapsiõli
2 muna
4 munakollast
1 spl vanilliekstrakti
0,75 tassi suhkruta õunakastet
1 tass=250ml
määrdejuustuglasuur u 23x23 koogile:
0,5 tassi õunamahlakonsentraati
450 g määrdejuustu
2 tl vanilliekstrakti
0,5 tassipeenestatud rosinaid
1,5 tl zhelatiini

Valmistamine
1. Soojendage ahi eelnevalt temperatuurini 175 kraadi. Vooderdage kaks u 23x23 cm koogivormi kypsetuspaberiga ja piserdage yle taimeõliga. 2. Segage porgandid mahlakonsentraadiga (1 tass + veel 2 spl). Ajage kõik kiiresti keema, siis alandage kuumus keskmiseni ja lasta kaane all podiseda, kuni porgandid on pehmed (15-20 minutit). Pyreestage porgandisegu. Lisage rosinad ja mikserdage, kuni kõik on peeneks hakitud. Pange segu jahtuma. 3. Jahu, nisuidud, kypsetuspulber ja kaneel valada segamisnõusse. Lisage ylejäänud mahlakonsentraat, õli, terved munad, munakollased, ja vanilliekstrakt ning kloppige kõik hästi segi. Segage sisse porgandipyree ning õunakaste. Jagage tainas kahe vormi vahel, siludes pealispinnad. 4. Kypsetage seni kuni koogi keskele torgatud nuga jääb puhtaks (35-40 minutit). Laske koogil jahtuda kõigepealt vormisning siis kallutada vormist välja ja lasta veel jahtuda. 5. Kui kook on jahtunud, valmistage määrdejuustuglasuur. Pnage yks koogipool, pealmine osa yleval, vaagnale. Laotage kihile veidi glasuuri. Teine kiht pange esimese kihi peale, pealmine pool yles ja määrige kook pealt ja kylgedelt glasuuriga. Määrdejuustuglasuur: 1. Pange 2 spl mahlakonsentraati kõrvale. Segage ylejäänud konsentraat, määrdejuust, vanilliekstrakt ja rosinad mikseris yhtlaseks seguks. Valage segamiskaussi ja t6stke kõrvale. 2. Pange zhelatiin alleshoitud 2 spl konsentraadiga väikesesse kastrulisse; laske seista kuni pehmenemiseni (1 minut). Siis ajage segu keskmisel kuumusel keema, segades pidevalt, et zhelatiin lahustuks. 3. Kloppige zhelatiin määrdejuustusegusse, katke kinni ja pange nii kauaks kylmikusse kuni külmumine just algab (30-60 minutit). Siis katke kook vaabaga.