Küpsetised

Spinati-kodujuustupirukas 

Toidutare, 27. juuni 2010, 08:26
Spinati-kodujuustupirukasFoto: Jaan Heinmaa
Maitseb kõige paremini jahtunult koos värske salatiga. Proovi lehttaina asemel ka filotainast – siis valmista piruka põhi kuuest üksteise otsa pandud ja hoolikalt õliga määritud filotainalehest.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistamisaeg 20 minutit + 35 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
500 g pärmilehttainas
TÄIDIS
250 g värske spinat
6 tk väiksed sibulad (soov. šalottsibulad)
riivitud muskaatpähklit
2 sl Või
Oliiviõli
50 g Parmesan (riivitud)
50 g Mozzarella (riivitud)
1 dl hakitud petersell
1 dl hakitud münti
1.5 dl hakitud oliive
400 g Kodujuust
3 tk Muna
1 -2 tl Sool
väike karp kirsstomateid

Valmistamine
Koori ja lõika sibulad õhukesteks sektoriteks. Pane koos või ja muskaatpähkliga pannile ja kuumuta mõni minut. Lisa tükeldatud spinatilehed, kuumuta läbi, maitsesta soola ja pipraga ning lase jahtuda. Sega kõik täidiseained kausis.Määri piklik 26 cm läbimõõduga pirukavorm seest võiga ja tõsta tainas vormi, nii et ääred jäävad pisut üle vormi äärte rippu. Tõsta peale täidis ja vajuta sellesse poolitatud kirsstomatid. Jahvata tomatitele soola ja pipart. Määri tainaääred õliga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit. Lase jahtuda ja serveeri salatiga.