SuvehittFoto: Sandra Urvak
Lõunasöögi retseptid
8. juuli 2010, 06:01

Suvehitt

Ütleme nii, et selle salati nimi räägib ise enda eest.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Suvikõrvits
4 tk värske keedetud kartul
4 tk küpsed tomatid
2 tk Väikem apteegitill ehk fenkol
1 küüs Küüslauk
Petersellilehed
50 g Brõnsa juust
Lehtsalat, lollo rosso, rukola, spinat
4 sl Külmpressitud oliiviõli

Valmistamine
Lõika kartulid sektoriteks ja suvikõrvits viiludeks ning prae igast küljest kuldseks ja krõbedaks. Maitsesta soola ja pipraga ning aseta suurde salatikaussi. Lisa peeneks hakitud küüslauk ja petersell, tükeldatud tomat ning õhukesteks viiludeks lõigatud fenkol ja brõnsa. Pese salati- ja spinatilehed hoolikalt ning lisa tervetena salatile. Piserda üle külmpressitud oliiviõliga ja sega kergelt läbi.