Lõunasöögi retseptid

Röstitud küüslaugu supp kukeseentega 

Anni Arro, 5. august 2009 20:01
Röstitud küüslaugu supp kukeseentegaFoto: Sandra Urvak
See supp on tõesti eriline. Pisut luksuslik. Kõlab nagu klišee, aga maitse on lausa sametine.

Kogus: neljale

Koostisosad
4 tk Küüslauk
1 tk suur sibul
1 kimp Salvei
5 dl Puljong
4 dl Rõõsk koor 10%
2 dl Vahukoor
200 g Riivitud suitsujuust
500 g Kukeseened
sool, pipar
4 sl Oliiviõli
4 sl Või
0.5 klaasi Portvein

Valmistamine
Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta küüslaugud tervelt koos kestadega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 15 minutit, kuni küüslaugud on pehmed. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.Eemalda küüslaukudelt kestad ja pigista sisu välja. Puhasta ja haki sibul. Kuumuta potis õli ja prae sibul koos salveiga klaasjaks. Lisa küüslauk, puljong, portvein ja kohvikoor. Lase keema tõusta ja lisa juust. Keeda 10 minutikest, tõsta tulelt ja püreeri saumikseriga. Kontrolli, kas supp on hästi maitsestatud. Kuumuta pannil või ja lisa pikuti pooleks lõigatud kukeseened. Prae 2 minutit ja lisa vahukoor. Hauta veel 5 minutit ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri suppi koos kukeseentega ja kaunista salveilehekestega.