MõrušokolaadijäätisFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
3. august 2009, 11:52

Mõrušokolaadijäätis

Selline jäätis on igas Itaalia gelateria’s oma kohal. Meie jäätisevalmistajad aga eelistavad valmistada mahedamamaitselist ja magusamat šokolaadijäätist. Sealt tuligi mõte teha midagi ka tõelistele šokohoolikutele. Iseenesest on see üsna kerge piimajäätis, mida võib soovi korral valmistada ka koorest. Pisut tšilli- või Cayenne’i pipra pulbrit lisab ainult vürtsi.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
4 tk Munakollane
1.25 dl Suhkur
5 dl Piim
100 g mõru tume sokolaad
1 dl Kakaopulber
SIIRUP
2 sl Suhkur
2 sl Vesi

Valmistamine
Vahusta munakollased ja suhkur kohevaks vahuks. Kuumuta piim kastrulis keemiseni. Vala piim munavahu hulka, sega ühtlaseks ja kalla tagasi kastrulisse. Sulata tükeldatud šokolaad kuumaveevannis. Kuumuta piima-munasegu pidevalt segades keskmisel kuumusel, kuni segu pakseneb. Lisa sulatatud šokolaad ja kakaopulber. Sega väikeses kastrulis 2 sl suhkrut ja 2 sl vett ning keeda, kuni segu muutub siirupitaoliseks ja kuldpruuniks. Vala siirup ülejäänud massi hulka ja sega kiiresti ühtlaseks. Jahuta segu enne jäätisemasinasse panekut täielikult. Eriti kiiresti saad jahutada jääkuubikutega täidetud veevannis. Vala segu jäätisemasinasse ja valmista jäätis. Masina puudumisel vala segu madalasse kaussi ja aseta sügavkülma. Vahusta segu iga poole tunni tagant, et see jääks kohevam ega tekiks jääkristalle. Serveeri kohe või pane segu karbiga sügavkülma, külmuta vähemalt 4 tundi ja veereta jäätisepalliveeretajaga pallid.