Kasutajate retseptid
13. november 2005, 15:14

lihapallid

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Autor: Maire Suitsu
Kuupäev: 07-06-04 15:13
Saadan sulle paar mõnusat retsepti.
Maire Suitsu
Eesti Naise köögitoimetaja
Fetatäidisega lihapallid
0,5 kg hakkliha
0,5 dl riivsaia
1 dl vett
1 muna
1 napp tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
200 g fetajuustu
Kaste:
2 sl õli
1 suur sibul
2 sl tomatipüreed
1 sl jahu
4 dl vett + 1 lihaleemekuubik
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
Sega riivsai veega ja lase 10 minutit paisuda. Lõika fetajuust 20 kuubikuks. Lisa hakkliha, muna, sool ja pipar, sega taigen ühtlaseks ja vormi sellest 20 suurt lihapalli. Tee sõrmega iga palli sisse süvend, pane sinna juustutükk ja vormi pall uuesti siledaks. Kastmeks kuumuta peenestatud sibul õlis aeglasel kuumusel läbipaistvaks. Raputa jahu sibula peale, sega läbi ja lisa tomatipüree ning seejärel ka vesi ja leemekuubik. Hauta vaevalt keevana 10 minutit. Maitsesta. Prae lihapallid pruuniks, kalla kastmesse ja hauta 8 – 10 minutit. Serveeri koos keedukartulite või keedetud riisiga.

Valmistamine
kartul, riis , salat.