Lõunasöögi retseptid

Tomati-baklažaanilasanje hakklihaga 

Lia Virkus, 30. juuli 2012, 08:45
Tomati-baklažaanilasanje hakklihaga Jaan Heinmaa
Kiirelt valmiv maitsev suvine lõunasöök, kus õhukeselt lõigatud baklažaani- ja suvikõrvitsaviilud asendavad lasanjeplaate. Serveeri ahjurooga värske salatiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistamisaeg 30 minutit + 20 minutit ahjus

Koostisosad
400 g Suvikõrvits
300 g Baklažaan
450 g veisehakkliha
1 sl Või
400 g Purustatud tomatid (soov. küüslaugu või basiilikuga)
1 tl Sool
2 dl Riivjuust

Valmistamine
Eelsoojenda ahi 225 kraadini. Lõika suvikõrvits ja baklažaan pikuti viiludeks ning keeda soolaga maitsestatud vees 2–3 minutit. Pruunista hakkliha pannil, kalla peale tomatikonserv, maitsesta soolaga ja keeda 2–3 minutit. Kata pikliku keeksivormi põhi küpsetuspaberiga. Tõsta sinna kiht suvikõrvitsaviile, siis kiht hakkliha- tomatikastet ja puista üle juustuga. Siis kiht baklažaane ja nii edasi, kuni kõik ained on otsas. Vajuta kihte tugevasti kokku, et kõik oleks vedelikuga kaetud. Puista üle juustuga. Küpseta 20 minutit, kuni lasanje on läbi küpsenud. Lase 10 minutit jahtuda. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee