Beseerull marjadegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
25. aprill 2011, 07:02

Beseerull marjadega

Rulli ümbris võib olla ka beseetainast, nii uskumatu kui see ka ei tundu. Siinset retsepti ja valmistamisviisi täpselt järgides saate igati painduva ja rullitava ümbrise.

Koostisosad
6 tk Munavalge
Soola näpuotsaga
1 sl Sidrunimahl
1.5 dl Suhkur
2 sl Kartulijahu
30 g Mandlilaastud
TÄIDIS
2 dl Rõõsk koor (35%-line)
1.5 sl Tuhksuhkur
400 g maasikaid või vaarikaid

Valmistamine
Mikserda munavalged tugevaks vahuks. Lisa edasi mikserdades vähehaaval suhkur, sool ja sidrunimahl. Lõpeta vahustamine, kui vaht on veel niiske ja läikiv, sest ülevahustamisel muutub vaht rabedaks ja tükiliseks.
Sõelu segu peale kartulijahu ja tõsta kõik alt ülespoole ettevaatlikult segamini. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta 175° juures 15 minutit. Kummuta küpsenud tainaplaat puhtale paberile, eemalda ettevaatlikult kasutatud paber ja lase jahtuda. Vahusta koor tuhksuhkruga tugevaks vahuks ja määri jahtunud tainaplaadile.
Jaga ühtlaselt peale tükkideks lõigatud marjad. Keera plaat laiemast servast alates rulli, paki paberisse ja lase mõned tunnid külmas jahtuda.
Kook sobib suurepäraselt külmutamiseks. Toatemperatuurile peaks selle võtma vähemalt 30 minutit enne serveerimist.