Martsipani-marjaruududFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
27. juuli 2009, 08:36

Martsipani-marjaruudud

Võrratud martsipani-marjaruudud kaunistavad suvist peolauda, kuid võid neid koos klaasi külma piimaga ka argiõhtul nautida. Talvel võid kasutada külmutatud marju – kook maitseb sama hästi.

Koostisosad
TAINAS
125 g Või
4 tk Muna
3 dl Suhkur
4.5 dl nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
400 g Martsipan
300 g marjasegu (mustikad, vaarikad, põldmarjad)
KAUNISTAMISEKS
Tuhksuhkur
marju

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga, klopi ükshaaval juurde munad. Lisa riivitud martsipan ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Töötle ained ühtlaseks tainaks (v.a marjad). Kõige mugavam on tainast valmistada köögikombainis, siis ei pea martsipani riivima, vaid ainult noaga tükeldama. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile (25 x 35 cm). Vajuta osa marju tainasse, osa jäta kaunistamiseks. Küpseta kooki ahju alumisel siinil 175 kraadi juures 40–50 minutit. Lõika jahtunud kook ruutudeks ja puista üle tuhksuhkruga. Kaunista marjadega.
Kogustest valmib 24 tk kooki.