Tomati-jogurtisupp köögiviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
24. august 2011, 05:53

Tomati-jogurtisupp köögiviljadega

Külmsupp tomatirohkeks ajaks.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 sl Õli
1 tk Suur sibul
4 küünt Küüslauk
1 tk Punane paprika
0.5 tk kurk või suvikõrvits
400 g Purustatud tomatid (või värsked tomatid 600 g)
5 dl Maitsestamata jogurt
2 sl Sidrunimahl
Sidrunipipar
1 tl Sool
1 tl Suhkur
2 sl Basiilik (kuivatatud)
1 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine
Hauta peenestatud köögivilju õlis mõned minutid. Kalla juurde tükeldatud tomatid või tomatihoidis, lisa maitseained ning hauta väiksel kuumusel pehmeks. Püreesta ja lase jahtuda. Lisa külm jogurt, viimistle maitse ning jäta tunniks jahedasse maitsestuma. Vahetult enne serveerimist sega supi hulka kergelt vahustatud rõõsk koor.