Kukeseene-juustupirukasFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
31. juuli 2009, 09:51

Kukeseene-juustupirukas

Rohke juustuga suur seenepirukas maitseb kõige paremini pärast ahjust tulekut.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
500 g Lehttainas
TÄIDIS
250 g Kukeseened (võib ka puravikke, kuuseriisikaid)
4 viilu Peekon
1 tk Suur sibul
1 sl Oliiviõli
2 dl Rõõsk koor 10%
250 g Riivjuust (näit. Šveitsi, Emmentali)
sool, pipar
Hakitud till
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna

Valmistamine
Tükelda seened ja peekon, haki sibul. Kuumuta peekonit kergelt pannil õlis. Lisa tükeldatud sibul ja seened, kuumuta segades 5 minutit. Alanda pliidi temperatuuri. Lisa koor, maitse järgi soola, pipart ja hakitud tilli ning hauta 10 minutit. Tõsta pann pliidilt ja sega täidise hulka riivitud juust. Jaga tainas kaheks võrdseks osaks ning rulli lahti. Pane üks pool 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhja. Kata täidisega ja tõsta peale teine pool, suru ääred hästi kokku. Tee kattesse kahvliga mõned augud ning määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 180° juures 40 minutit.