Salati retseptid

Maasika-oasalat mündi ja fetaga 

Toidutare, 31. juuli 2012 08:42
Maasika-oasalat mündi ja fetagaFoto: Jaan Heinmaa
Võrratu salat kergeks suviseks lõunasöögiks või aiapeole grill-liha kõrvale. Eriti maitsev tuleb see värsketest ubadest valmistatuna.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
15 minutit

Koostisosad
400 g rohelised oad (värsked või külmutatud)
5 dl Aedmaasikad
1 dl hakitud münt
200 g Feta juust
KASTE
2 sl Oliiviõli
1 sl Sidrunimahl
sool, suhkur, must pipar

Valmistamine
Keeda oad soolakas vees peaaegu pehmeks. Kalla sõelale ja loputa külma veega, et need edasi ei hauduks, vaid jääksid mõnusalt krõmpsud. Puhasta ning pese maasikad, lõika sektoriteks.Valmista õlist ja värskelt pressitud sidrunimahlast kaste, maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Sega kaste ubade, maasikate ja hakitud värske mündi hulka. Tõsta salat serveerimisalusele ning murenda peale fetajuust, serveeri kohe.