Õhtusöögi retseptid

Searibi mustikamopiga 

Toidutare, 17. august 2012, 05:21
Searibi mustikamopiga Ajakirjade Kirjastus
Nagu ütleb meie vanarahvas, on kontide ümber liha kõige magusam. Eriti veel mustikase kastmega.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk searibi plaat (st terve searibi, ~ 1–1,5 kg)
Purustatud pipar
1 tl Suhkur
MUSTIKAMOP
200 g punase veini kaste
4 sl Mesi
3 sl Või
1 tl Kadakamarjad
1 tl köömned
1 sl küüslauguekstrakt
6 sl Mustikad

Valmistamine
1. Puhasta ribi liigsest rasvast ja lõika ribikontide otsad noaga lahti (vähimalgi määral ei tohi vigastada ribide ümber olevat liha).
2 Tee lõige ribikontide peal olevasse kelmesse (nii, et lihasse ei satuks ühtegi sisselõiget).
3. Murra, toetudes laua äärele, ribikondi otsad krõmpskondist lahti.
4. Määri ribid suhkru ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
5. Keera toidukile tugevasti ümber ribide. Hea, kui saaksid hoida ribi üleöö külmikus.
6. Mop-kastme tegemiseks aja punase veini kaste keema. Lisa uhmris purustatud kadakamarjad ja köömned. Kuumuta. Lisa küüslauguekstrakt, mustikad, või ja mesi. Keeda tasasel tulel 20 minutit. Kurna.
7. Võta maitsestautd ribid kilest välja ja anna ribidele BBQ-ahjus 1 tund tugevat valget suitsu.
8. Pärast seda küpseta 1,5–2 tundi, moppides iga 20 minuti tagant.

Nipp: Kui sul BBQ-ahju pole, on lihtsam ja kodusem viis keeta ribisid mopist marinaadis 10-15 minutit ette ning küpsetada neid tavalisel grillil sama kastmega aeg-ajalt pintseldades lõpuni valmis ehk seni, kuni liha lööb luudelt kergesti lahti. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee