Kalatoitude retseptid

Forell või lõhe meresoolakoorikus 

Toidutare, 15. juuni 2009, 09:28
Forell või lõhe meresoolakoorikusFoto: Ajakirjade Kirjastus

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 tk roogitud lõhe või forell
6 oksa Rosmariin
1 kimp till
1 -2 kg Meresool
1 võrse Sidrunhein
2 tk Muna
1 tk Sidrun
1 tl Suhkur

Valmistamine
1. Loputa kala külma veega ja eemalda lõpused.2. Pane rosmariinioksad, hakitud sidrunheinavõrse ja till kala kõhtu.3. Vahusta munavalged kergelt ja sega meresoolaga.4. Lisa suhkur ja sidrunist pigistatud mahl.5. Aseta pool soolast metallplaadile, pane sellele kala ja kata ülejäänud soolaga.6. Küpseta BBQ-ahjus temperatuuril 100–110˚C.7. Kontrolli kala sisetemperatuuri termomeetriga. Kui see on tõusnud 37˚, võta kala ahjust välja ja lase ~ 10 minutit seista.8. Eemalda kalalt soolakoorik.9. Serveerimiseks sobivad eriti hästi tilliga keedetud väikesed värsked kartulid ja prantsuse baguette.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee