Kalatoitude retseptid

Kartuli-kiluvorm munaga 

Harri Ilves, 6. september 2011, 05:37
Kartuli-kiluvorm munaga Jaan Heinmaa
Selles retseptis võib igaüks vastavalt oma maitsele asendada vürtsikilu ka värske kilu- või räimefileega ja kanamunad vutimunadega.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Kartul (keedetud)
2 -3 tk Sibul
100 g Või
2 dl Rõõsk koor 10%
150 g Vürtsikilu (fileed)
Pipar
4 tk Munakollane

Valmistamine
1. Viiluta kartulid ja hauta pannil hakitud sibulad.
2. Määri ahjuvorm võiga ja lao sinna vaheldumisi kartul, sibul ja pooled vürtsikilufileedest.
Maitsesta pipraga. Haki peale või ja vala vorm koorega üle.
3. Kata vorm kaane või fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
4. Võta vorm ahjust ja pane peale ülejäänud kilufileed. Vajuta vormi pinnale lusikaga neli süvendit ja vala sinna munakollased. Kui kasutad vutimuna, vala sinna terve muna.
5. Pane vorm veel korraks ahju ja küpseta pealtkuumusega, kuni munakollane hakkab
hüübima.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee