Pasta NapolitanaFoto: Jaan Heinmaa
Itaalia köök
13. aprill 2010, 10:14

Pasta Napolitana

Klassikaline itaalia roog, kus pasta on segatud Napoli tomatikastmega. Mida kauem kastet keeta, seda tugevama maitse ta omandab.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Penne
NAPOLI KASTE
2 sl Õli
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 vars Varsseller
500 g Tomat
2 sl Petersellilehed (hakitud)
2 tl Suhkur
sool, pipar

Valmistamine
Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Lisa tükeldatud sibul, porgand ja seller, prae aeg-ajalt segades 6–7 minutit. Lisa ka hakitud tomatid ning hetke pärast petersell, suhkur ja 1,25 dl vett, lase keema tõusta. Alanda kuumust (kõige madalamani) ning hauta aeg-ajalt segades 45 minutit.Kui vaja, lisa veel vett, kuid mitte rohkem kui 1,5–2 dl. Maitsesta kastet soola-pipraga. 15 minutit enne serveerimist keeda pasta pehmeks, nõruta ja tõsta potti tagasi. Kalla kaste pastale ning sega läbi, serveeri kohe.