Kasutajate retseptid

VÕILEIVATORT "KADRI" 

Toidutare, 4. oktoober 2005, 12:08

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 leivaviilu piki leiba,
2 saiaviilu piki saia
TÄIDIS 1:
300 g vorsti(keedu-või suitsu),
100 g keedetud kartuleid, 150 g majoneesi,
mädarõigast või sinepit
TÄIDIS 2:
200 g suitsujuustu,
50 g saia,
50 g võid,
70 g hapukoort
KAUNISTUSEKS:
125 g vahukoort,
soola,
100 g värsket või konservkurki,
redist,tomateid,paprikat,petersellilehti.
IMMUTAMISEKS
kurgivedelikku

Valmistamine
VALMISTAMINE: 1. Leivast ja saiast lõigata 1/2 cm paksused viilud. Eemalda koorik. 2. Valmista täidided I Vorst ja keedetud kartulid ajada läbi hakklihamasina.Lisada majonees,maitsestada sinepi või mädarõikaga. II Suitsujuust riivida või ajada läbi hakklihamasina. Läbi hakklihamasina ajades võib töö hõlbustamiseks sekka panna veidi saia.Lisada juurde vahustatud või ja hapukoor. 3. Lõikelauale asetada foolium või kile ja selle kõrvale 2 saiaviilu. Immutada pintsli abil kurgi konserveerimisvedelikuga. 4. Saiaviiludele määrida peale vorstipasteet ja selle peale tõsta immutatud leivaviilud. Leivaviiludele tõsta peale suitsujuustupasteet. Järgmine kiht on immutatud saiaviilud. 5. Saadud piklik või ruudukujuline tort pakkida nüüd fooliumisse või kilesse,panna vajutuseks peale lõikelaud ja asetada 12-24 tunniks külmkappi. 6. Külmkapis seisnud tort pakkida lahti ja lõigata ääred sirgeks. 7. Kaunistada soolase vahustatud vahukoorega(kasuta tordipritsi),kurkide,tomatite või keedetud porgandite ja peterselliga. NB! Torti võib enne kaunistamist lõigata sobivateks tükkideks ja kaunistada nagu väikesed koogid, serveerides pabervormides.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee