Kasutajate retseptid
1. oktoober 2005, 17:53

Rummi-rosinalõigud.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
60 g rosinaid, 80 ml tumedat rummi, 200 g tumedat shokolaadi, 60 g magedat võid, 125 g peenikest kristallsuhkrut, 250 g kergelt vahustatud vahukoort, 125 g nisujahu, 3 kergelt lahtiklopitud muna.
peale riputamiseks: kakaopulbrit.

Valmistamine
* Kuumutada ahi 180 kraadini. * Määrida 18 x 28 cm madala äärega koogivorm ja vooderdada küpsetuspaberiga, nii et see kahest vastasküljest üle ääre ulatuks. * Segada kokku rosinad ja rumm. Hakkida shokolaad ja või väikesteks ühtlase suurusega tükikseteks ning panna kuumakindlasse kaussi. * Lasta kastrulitäis vett keema tõusta ja võtta tulelt. Asetada kauss kastruli kohale- aga nii, et see ei puutuks vastu vett. Lasta seista ja segada aeg-ajalt, kuni sokolaad ja või on sulanud. Segada sisse ka rammus koor. * Sõeluda jahu kaussi, lisada rosinad, shokolaadisegu ja munad ning segada korralikult läbi. * Valada koogivormi ja siluda pind ühltaseks. * Küpsetada 25-30 minutit ehk kuni kook on enam-vähem tahke. * Lasta täielikult jahtuda, seejärel panna ööseks külma ja alles siis lõigata tükkideks. * Puistata peale ohtralt kakaopulbrit.