Lambaliha retseptid

Lambaribid ”Tuhande ja ühe öö” marinaadis 

Sikke Sumari, 4. juuni 2009, 11:28
Lambaribid ”Tuhande ja ühe öö” marinaadisFoto: Kristjan Lepp
Esmalt eemalda lambakarreelt hoolikalt üleliigne rasv ja puhasta kondid väikese terava noaga kelmest. Lõika ribid tükkideks, nii et iga tüki külge jääb üks ribikont.

Kogus: ühele

Koostisosad
0.5 g Safran
2 sl Punase veini äädikas
0.5 sl Aniisiseemned
1 tl sumahh (äädikapuu kuivatatud ja purustatud mari)
1 tk sidruni riivitud koor
2 küünt Küüslauk (purustatud)
1 sl Rosmariin
10 tk piparmündilehed
1.5 dl Oliiviõli

Valmistamine
Lase safranil punaveiniäädikas liguneda. Rösti seemned kuival pannil, kuni nende aroomid avanevad. Sega kõik marinaadiained kokku. Pane lambakarreetükid marinaadi ja lase vähemalt tund aega maitsestuda. Seejärel nõruta ribitükid ja grilli need väligrillil või grillpannil.