Lihtne rabarberikook hapukoore-munakattega (1)
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistamisaeg: 20 minutit + küpsetamiseks 30–40 minutit
Koostisosad
PÕHI
200 g Või
3 dl nisujahu
1 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
VAHELE
400 g Rabarber
2 tl Kaneel (jahvatatud)
1 sl Suhkur
KATE
3 dl Hapukoor
2 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
Valmistamine
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu, töötle ühtlaseks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 25 x 35 cm ahjuplaadile või võiga määritud 28 cm läbimõõduga ümmargusse vormi. Tükelda rabarberid, sega suhkru ja kaneeliga ning laota põhjale. Katte valmistamiseks vahusta munad suhkruga, sega hulka vanillisuhkur ja hapukoor. Nirista segu ühtlaselt rabarberitele. Küpseta 200kraadises ahjus 30–40 minutit (olenevalt ahjuplaadi või vormi suurusest) või seni, kuni kook läbiküpsenud ja kuldpruuni värvi. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.
Kommentaarid