Küpsetised

Lihtne rabarberikook hapukoore-munakattega 

Toidutare, 27. mai 2009, 20:51
Lihtne rabarberikook hapukoore-munakattega Jaan Heinmaa
Kevadisel ajal ei ole paremat küpsetist, kui see esimestest rabarberitest valmistatud hapukoore-munakattega kook. Ära rabarberite pealt kokku hoia, siis tuleb kook mahlane ja hea. Ahjuplaadil saad õhema koogi, ümmarguses vormis paksema – viimast küpseta mõned minutid kauem.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistamisaeg: 20 minutit + küpsetamiseks 30–40 minutit

Koostisosad
PÕHI
200 g Või
3 dl nisujahu
1 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
VAHELE
400 g Rabarber
2 tl Kaneel (jahvatatud)
1 sl Suhkur
KATE
3 dl Hapukoor
2 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu, töötle ühtlaseks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 25 x 35 cm ahjuplaadile või võiga määritud 28 cm läbimõõduga ümmargusse vormi. Tükelda rabarberid, sega suhkru ja kaneeliga ning laota põhjale. Katte valmistamiseks vahusta munad suhkruga, sega hulka vanillisuhkur ja hapukoor. Nirista segu ühtlaselt rabarberitele. Küpseta 200kraadises ahjus 30–40 minutit (olenevalt ahjuplaadi või vormi suurusest) või seni, kuni kook läbiküpsenud ja kuldpruuni värvi. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee