Küpsetised

Rabarberi-pisarakook 

Toidutare, 27. mai 2009, 20:50
Rabarberi-pisarakook Jaan Heinmaa
Imelihtne muretainapõhjaga rabarberikook, mille võid valmistada ka poest ostetud tainast. Jahtumisel tekivad munavalgekattele kaunid väikesed pisarad.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
200 g Või
5 dl nisujahu
1 dl Suhkur
veidi soola
RABARBERIKATE
400 g Rabarber
3 sl Suhkur
1 sl Kaneel (jahvatatud)
MUNAVALGEKATE
3 tk Munavalge
1.5 dl Suhkur

Valmistamine
Haki või, jahu ja suhkur ühtlaseks purutaoliseks tainaks.
Suru tainapalliks kokku ning pane tunniks külma. Rulli tainas õhukeseks plaadiks (vastavalt oma küpsetusplaadi suurusele) ja tõsta tainarulli peal küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Võid suruda taina ka otse küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
Koori ja puhasta rabarberid, lõika õhukesteks viiludeks. Sega suhkru ja kaneeliga. Vala rabarberitükid tainale ning küpseta 200° juures 25 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks läikivaks vahuks, määri eelküpsenud koogipõhjale. Küpseta veel 10 minutit, kuni helekollase värvuseni.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee