Kiudainerikkad toidud

Rabarberi-Rita 

Lia Virkus, 16. mai 2012, 08:07
Rabarberi-RitaFoto: Jaan Heinmaa
Rabarberikoogi põhja võid valmis küpsetada eelmisel päeval, kuid kreem määri vahele kindlasti vahetult enne sööma hakkamist.

Koostisosad
PÕHI
125 g Või
1 dl Suhkur
2 tk Munakollane
1 dl Piim
1.5 dl Jahu
2 tl Küpsetuspulber
KATE
2 tk Munavalge
1.5 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 dl Mandlilaastud
RABARBERIKEEDIS
0.5 l Tükeldatud rabarber
0.5 dl Vesi
0.5 dl Suhkur
TÄIDIS
2 dl Vahukoor
2 dl Rabarberikeedis
0.5 dl Suhkur
0.5 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tl Jahvatatud ingver
0.5 sl Sidrunimahl

Valmistamine
Vahusta või suhkruga, seejärel vahusta hulka munakollased. Lisa piim, jahu ja küpsetuspulber. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri taigen õhukese kihina selle peale.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisades lõpus nii tavalise kui vanillisuhkru. Määri segu tainale ja raputa peale mandlilaastud. Küpseta 200° juures 12 minutit. Lase põhjal jahtuda ja lõika kaheks võrdseks osaks. Pese, koori ja tükelda rabarberid, pane koos vee ja suhkruga keema. Keeda tasasel tulel 20 minutit ja jahuta. Nüüd valmista täidis. Selleks vahusta koor ning sega koos suhkru ja maitseainetega rabarberikeedise hulka. Määri täidis kahe põhjakihi vahele vahetult enne serveerimist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee