Mahlane porgandivorm singigaFoto: Rene Riisalu
Lihatoidu retseptid
21. mai 2009, 07:21

Mahlane porgandivorm singiga

Mahlane vormiroog, mille saad kuni küpsetamiseni juba varem ette valmistada, sobib hästi argipäeva õhtusöögiks. Kui keedad porgandeid enne ahju panekut mõni minut kerges soolvees, hoiad küpsetusaega kokku umbes 30 minutit.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Porgandid
100 g suitsusink
1 sl Või
1 tk Sibul
3 tk Muna
2.5 dl Piim
0.25 tl Sool
Piprasegu
1 sl Värske hakitud estragon

Valmistamine
1. Puhasta porgandid ja riivi jämeda riiviga.2. Keeda mõni minut kergelt soolaga maitsestatud vees, tõsta sõelale ja nõruta.3. Viiluta suitsusink ja lõika peenteks ribadeks.4. Koori ja haki sibul ning kuumuta võis klaasjaks. Lisa ribadeks lõigatud sink ja kuumuta segades paar minutit.5. Klopi munad lahti, lisa piim ja sega kergelt. Maitsesta soola, piprasegu ja estragoniga.6. Lisa muna-piimasegule nõrutatud porgandid ja sibula-singisegu.7. Vala segu kuumuskindlasse ahjuvormi ja küpseta 200°C juures 20 minutit.