Kalatoitude retseptid

Metsiku riisi supp kalaga 

Rudolf Visnapuu, 3. august 2009, 13:01
Metsiku riisi supp kalaga Sandra Urvak
Metsiku riisiga valmistatud supp on huvitava värvi ja maitsega – värvi annab kurkum, maitset suitsulõhe. Suitsulõhe võid asendada ka tavalise lõhega ja kuigi siis kaob mõnus suitsuhõng, on head mõlemad variandid.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 tk Sibul
1 tk väike varsseller
1.5 l Kalapuljong (keedetud 1.5 puljongikuubikust)
2 klaasi Metsik riis (keedetud)
1 tl kurkum
250 g kuumsuitsulõhe
sool, valge pipar
1 sl Murulauk (hakitud)
Oliiviõli praadimiseks

Valmistamine
Haki sibul ja seller ning lõika lõhe kuubikuteks. Prae potipõhjas kuumutatud oliiviõlis sibulat ja varssellerit 2–3 minutit. Vala peale puljong ja keeda umbes 5 minutit. Lisa riis ja kurkum ning lase korraks keema. Lisa lõhe ning maitsesta supp soola ja pipraga. Keeda veel 3–4 minutit. Kõige lõpus lisa peeneks hakitud murulauk.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee