Kala-basiilikuampsudFoto: Jaan Heinmaa
Harri Ilves 17. september 2009 08:05
Kalaampsud sobivad suupisteks koos tartar-kastmega, kuid sama hästi võid nende kõrvale pakkuda ka salatit või riisi.

Kogus: neljale

Koostisosad
300 g heigi või mintai nahata filee
1 sl Jahu
1 tk Muna
1 suur kimp Basiilik (värske)
0.5 tk sidrunist või laimist pressitud mahl
õli praadimiseks
TARTAR-KASTE
250 g Hapukoor
1 tk Marineeritud või hapukurk
1 peotäis hakitud till
sool
1 sl soovi korral mädarõigast

Valmistamine
1. Haki basiilikulehed peeneks.
2. Lase fileed läbi hakklihamasina ja sega basiilikuga.
3. Lisa jahu, muna, sool, pipar ja sidrunimahl ning sega hoolega.
4. Tõsta kalamassi lusikaga pannile ja vormi tükkidele kena ühtlane kuju.
5. Küpseta umbes 5 minutit, kuni kalaampsud pruunistuvad.
6. Serveeri kohe tartar-kastme ja värske salatiga.