Kalatoitude retseptid

Rikkaliku kattega ahjukala 

Toidutare, 6. juuli 2011, 06:07
Rikkaliku kattega ahjukalaFoto: Jaan Heinmaa
Pidulikumat sorti kalaroog, millele sobib lisandiks riis või keedetud kartul. Eraldi kastet pole vaja teha, sest toit on juba iseenesest väga mahlane.

Kogus: neljale

Koostisosad
600 g värske punase kala filee
100 g Külmsuitsulõhe
100 g Krevetid
3 sl hapukurgikuubikud (näit. Salvesti salatikurk)
1 dl paks hapukoor
0.5 dl Majonees
1 punt värske till
sool, must pipar
KATE
2 tk Munavalge
2 sl Majonees
4 sl Parmesan (riivitud)

Valmistamine
Lõika värske kalafilee neljaks tükiks. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud pannile külg külje kõrvale ja maitsesta soola-pipraga. Haki suitsulõhe peeneks ning sega kokku hapukurgi, hapukoore, majoneesi, kooritud krevettide ja hakitud värske tilliga. Tõsta saadud segu kalafileetükkidele. Katte tarvis vahusta munavalged tugevaks vahuks, sega õrnalt kokku majoneesi ja Parmesaniga. Tõsta kate kõige peale. Küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit. Kui filee on väga paks, peab küpsetamisaega veidi pikendama.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee