Küpsetised
30. aprill 2009, 07:44

Kartulipitsa hakklihaga

Kartulitest saab teha maitsva pitsataina. Kate valmista hakklihast, singist või vorstist. Kui valmistad seda pitsat lastele, ära kasuta tšillipipart.

Kogus: neljale

Koostisosad
PÕHI
8 tk keedetud kartulid
1 tk sibul
0.5 tl sool
1 sl õli
1 tk muna
KATE
1 sl õli
0.5 tk Porrulauk
1 tk sibul
2 küünt Küüslauk
300 g hakkliha või sink
1.5 dl vesi
3 sl tomatipüree
0.5 tl sool
1 tl Basiilik (kuivatatud)
1 kaun väike tšillipipar
PEALE
8 tk Kirsstomat
100 g Riivjuust
2 tl pune või pitsamaitseaine

Valmistamine
Kuumuta ahi 225 kraadini. Riivi keedetud kartulid ja lisa väikesteks tükkideks hakitud sibul. Lisa muna, õli ja sool ning sega ühtlaseks tainaks (võid segada ka köögikombainis). Rulli kergelt jahusel laual ahjuplaadikujuliseks. Puista ahjuplaadile väheke jahu ja tõsta pitsatainas sinna peale. Küpseta 15 minutit. Täidise tegemiseks tükelda porru ja sibul ning pruunista kergelt õlis. Lisa hakkliha, purustatud küüslauguküüned ja maitseained (kaasa arvatud tomatipüree) ning keeda mõni minut. Vala täidis poolküpsetatud tainale. Kata viilutatud või poolitatud tomatitega. Puista üle pune ja riivjuustuga. Küpseta veel 15 minutit.