Hiina kana-köögiviljarullidFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
25. juuni 2009, 16:11

Hiina kana-köögiviljarullid filotainast

Kogus: neljale

Koostisosad
0.5 pakki Filotainas
õli pintseldamiseks ja küpsetamiseks
1 tk Munavalge
TÄIDIS
2 sl õli
3 küünt Küüslauk
2 cm Ingverijuur
0.5 tk Hiina kapsas
1 tk Porgand
50 g Mungoa idud
50 g Riisinuudlid
1 tk Kanafilee (küps)
1 sl Hoisin kaste
1 sl Austrikaste
SERVEERIMISEKS
Magus tšillikaste

Valmistamine
Sulata filotainas pakis. Haki küüslauguküüned ja ingverijuur. Lõika hiina kapsas ribadeks ja riivi porgand. Vala riisinuudlitele keev vesi ja lase 5 minutit pehmeneda. Kurna ning haki riisinuudlid ja küps kanafilee.
Kuumuta vokkpannil õli, prae selles kiirelt küüslauku ja ingverit. Lisa kapsas, porgand ja idud, paari minuti pärast hakitud riisinuudlid ja kanaliha. Maitsesta hoisin- ja austrikastmega. Tõsta pann tulelt ning jahuta veidi.
Pintselda iga tainalehte kergelt õliga ja lao kihiti üksteise peale. Lõika filotainas 15x15cm suurusteks tükkideks. Tõsta igale tainatükile 1-2 tl täidist. Pintselda servad lahtiklopitud munavalgega, tõsta mõlemalt poolt ääred sisse ja keera rulli. Pintselda pealt munavalgega ja küpseta vokkpannil rohkes õlis 2-3 minutit, kuni rullid on kuldpruunid. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Serveeri magusa tšillikastmega.