Nigella crêpes SuzetteFoto: nigella.com
Prantsuse köök
28. aprill 2009, 09:01

Nigella Crêpes Suzette

See roog on ilmselt täieõiguslik retromagustoitude kuninganna. Siinne versioon on tavalisest kiirem ja lihtsam, kuna kasutan poest ostetud valmiskreppe. Samas pole ka põhjust end süüdi tunda. Esiteks võivad poekrepid olla väga maitsvad ja mis peamine, selleks ajaks kui need on läbi leotatud ja tagatipuks põlema pistetud, ei huvita nende päritolu enam kedagi. Kui oled crêpes Suzette’i pidanud vaid mingi tühise köögikaanoni lõbusaks jäänukiks, mõtle ümber. Tegelikult, parem ära mõtle midagi ja asu asja kallale.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
2 tk apelsinist pressitud mahl
1 tk Apelsinikoor
175 g mage või
75 g suhkur
8 -12 tk õhukesed ülepanni-pannkoogid
80 ml apelsiniliköör (nt Grand Marnier, Cointreau või Triple Sec)

Valmistamine
Kalla kastrulisse apelsinimahl, lisa apelsinikoor, või ja suhkur. Aja keema, keera siis kuumus väikseks ja keeda veel 10–15 minutit, kuni kaste muutub siirupjaks.
Voldi krepid neljaks ja säti need ümmarguselt veidi üksteise peale suurde ahjukindlasse nõusse.
Kalla peale soe siirup ja kuumuta kreppe kergelt madalal kuumusel umbes 3 minutit. Soojenda apelsiniliköör tühjaks valatud, kuid veel siirupises kastrulis. Kui krepid on apelsinikastmes läbi kuumenenud, kalla peale liköör ja süüta see põlema. Serveeri kohe, tõstes krepid koos kastmega lusika abil taldrikutele.