Küpsetised

Pavlova 

Toidutare, 8. aprill 2009, 14:57
Pavlova Jaan Heinmaa
Kõva besee eriliik, mille pind on sitkevõitu, sisu aga pehme ja nätske nagu vahukomm. Siintoodu on üks paljudest variantidest.

Koostisosad
4 tk Munavalge
3.5 dl Tuhksuhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 tl Kartulijahu
1 tl Äädikas 5%
TÄIDIS
1 pakk vahustuv vanillikaste
4 tk Kiivi
200 g Viinamarjad (tumedad)
1 tk Mango
(suvel viilutatud maasikaid või küpseid vaarikaid)

Valmistamine
Mikserda munavalged ilma suhkruta vahuseks. Lisa pool suhkrukogusest ning vahusta, kuni mass muutub läikivaks. Edasi vahustades raputa või sõelu juurde ülejäänud kuivad ained, äädikas lisa tilgakaupa. Mikserda tugevaks läikivaks vahuks. Tõsta beseemass suure lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vormi ovaalse, äärtest kõrgema vaagna kujuliseks. Küpseta 150'C juures umbers 1,5 tundi, kuni pealispind muutub õrnalt pruunikaks, sisu aga jääb pehmeks. Lülita ahi välja ja jäta pavlova lahtise uksega ahju kuni täieliku jahtumiseni. Mikserda vanillikaste tihedaks vahuks ning täida sellega beseevaagen, tõsta puuvili vahu peale. Serveeri kohe.
NB! Võid valmistada ka igale sööjale omaette mini-pavlova, mida tuleks kuivatada 125'C juures umbes 40 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee