Kiudainerikkad toidud

Vahukoore-banaanitort 

Anneli Müürsepp, 7. aprill 2009, 12:10
Vahukoore-banaanitortFoto: Vilma

Kogus: kaheksale

Koostisosad
2 pakki Vilma Erika tordipulber
400 ml vesi
6 tk Banaan
50 g Fariinsuhkur
Poole sidruni mahl
400 ml Vahukoor
1 -2 sl suhkur
IMMUTAMISEKS
Amaretto liköörist või mandlisiirupist valmistatud lahus

Valmistamine
Küpseta kahest pakist tordipulbrist vastavalt pakendil olevale juhisele tordipõhi ja lõika kolmeks kihiks. Purusta 3 banaani, lisa fariinsuhkur ja sidrunimahl ning keeda moosiks. Vahusta vahukoor suhkruga. Niisuta esimene tordipõhja kiht ning kata see banaanimoosiga. Selle peale aseta teine tordipõhi, immuta ja lisa kiht vahukoort. Aseta peale kolmas tordipõhja kiht ja kata see banaanimoosiga. Kõige peale pane kiht vahukoort ja kaunista see banaaniviiludega. Jäta tort vähemalt neljaks tunniks aga soovitavalt lausa üleöö külmikusse.
Vihje: vältimaks banaaniviilude pruuniks muutumist, kata tort läbipaistva želeekihiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee