Kirju kohupiimakookFoto: Eva Palu
Küpsetised
6. aprill 2009, 06:51

Kirju kohupiimakook

See ilma klassikalise muretaina-põhjata kirju kohupiimakook maitseb kõige paremini külmalt. Kasuta oma lemmikuid kuivatatud puuvilju.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
700 g Kohupiim 5%
4 tk muna
120 g suhkur
3 sl nisujahu
25 g Mandlilaastud
150 g kuivatatud puuvlijad (aprikoos, papaia, rosin, kirss, ploom jne)
1 dl Siirup

Valmistamine
Haki eelmisel õhtul puuviljad ja pane siirupisse ligunema. Sega kokku koostisained, nõruta kuivatatud puuviljad ning lisa tainasse. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi ning puista üle mandlilaastudega. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega. Seda, kas kook on küpsenud, kontrolli puuvardaga. Enne sööma asumist jahuta.