Jäätis šokolaadi- ja maapähklivõikastmegaFoto: Nigella Express
Küpsetamata magustoidud
28. november 2011, 06:37

Jäätis šokolaadi- ja maapähklivõikastmega

See siin on maailma parim jäätisekaste – loomulikult juhul, kui sulle maitsevad maapähklid. Siis on see lihtsalt taevalik.

Kogus: neljale

Koostisosad
175 ml Kondenspiim
125 g tükeldatud piimašokolaad
125 ml kreemjas maapähklivõi
3 sl kuldne siirup
4 jäätisekulbitäit iirise- või karamellijäätis
4 jäätisekulbitäit šokolaadijäätis
4 jäätisekulbitäit vanillijäätis
4 sl soolased maapähklid (tükeldatud või terved)
4 tk šokolaadisigarid (-küpsised)

Valmistamine
Kui seda kastet viimati tegin, pidin peaaegu uue laari tegema, sest olin jõudnud juba nii palju ära süüa ja jäätis istus ikka veel külmkapis. Jäätis vali muidugi oma maitse järgi. Aga isegi kui käepärast on ainult kõige tavalisem vanillijäätis, on maitseelamus garanteeritud. Hiljuti andsin purgitäie seda kastet ühele sõbrale õhtusöögi jaoks ja nii kui ta oli seda maitsnud, sain temalt sõnumi: „Pista see kaste purki ja sa teenid miljoneid.” Mine sa tea, aga seniks jagan retsepti kõigiga.
Valmistamine:
Pane kondenspiim, šokolaaditükid, maapähklivõi ja kuldsiirup kastrulisse ja aseta kuumale pliidile sulama. Sega aeg-ajalt. Kaste peaks olema valmis umbes 2 minuti pärast. Võta 4 jäätisepokaali ja pane igaühte kulbitäis iirise- või karamellijäätist, seejärel kulbitäis šokolaadijäätist ja lõpuks kulbitäis vanillijäätist. Kalla jäätis kastmega üle ja puista peale soolaseid maapähkleid. Pista igasse pokaali šokolaadisigar, jaga pokaalid laiali ja ole valmis tänulikeks niutsatusteks.