Merguez-vorst halloumi-juustu ja grillitud paprikagaFoto: Nigella Express
Lihatoidu retseptid
5. aprill 2009, 10:44

Merguez-vorst halloumi-juustu ja grillitud paprikaga

See on järjekordne lihtsalt valmiv vorstiroog ja ühtlasi ka veidi kergemat sorti kõhutäis. Kindlasti saab terve hulk näljaseid inimesi sellest kõhu täis, aga vorstile ja hapukapsale sellest vastast ei ole.

Kogus: neljale

Koostisosad
350 g Merguez- või muud vürtsikad vorstid
250 g halloumi juust
250 g grillitud paprika
1 sl küüslaugumaitseline õli

Valmistamine
Mu külmkapis leidub alati mõni pakk halloumi-juustu ja sahvrist leian purgitäie grillitud paprikat. Kasutada võib ka külmutatud grillitud paprikat. Samuti tuleb kõne alla värske paprika, kui kaunad piisavalt õhukeseks viilutad. Vürtsika vorstina kasutan merguez-vorsti, kuid chorizo säilib külmkapis tegelikult kauem. Vaakumpakend on kindlasti suureks abiks.Valmistamine:eelkuumuta ahi 210 kraadini.Aseta vorstid madalasse küpsetusnõusse (et vorstid kiiremini küpseksid).Viiluta juust 0,5 cm paksusteks viiludeks ja säti need vorstide peale ja ümber.Võta paprikakaunad purgist välja ja puista tükeldades vorstide ja juustu juurde. Lõpuks nirista peale õli. Küpseta 15–20 minutit, kuni vorstid on pruunistunud ja ka juust kohati krõbedaks tõmmanud.