Pikkpoiss majoneesi-juustukattegaFoto: Jaan Heinmaa
Toidutare 9. juuli 2012 05:23
Pikkpoissi on argiõhtul lihtne valmistada – teed taina valmis, vormid pika pätsi ja paned ahju küpsema. Siinse hakklihapätsi teeb eriliseks mahlane majoneesi-juustukate. Koos pikkpoisiga võid ahju panna ka kartulid. Roa küpsemise ajal valmista kõrvale värske salat.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Hakkliha
1 tk Kartul (toores)
2 viilu sai
0.5 dl vesi
2 tk Muna
2 tl sool
1 tl Must pipar
0.5 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
PEALE
0.5 dl Majonees
0.5 dl Riivjuust
AHJUKARTULID
Kartulid
sool, pipar
kuivatatud ürdid (näit. tüümian)

Valmistamine
Pane saiaviilud 5 minutiks vette paisuma. Lisa hakklihale riivitud kartul, munad, pisut kuivemaks pigistatud sai ja maitseained, sõtku läbi. Vormi tainast piklik päts ja tõsta ahjuvormi.
Koori kartulid, lao ümber hakklihapätsi ning maitsesta soola-pipra ja meelepärase ürdiga. Kata pikkpoiss majoneesiga ja puista peale riivjuustu. Küpseta rooga ahjus 60–80 minutit või kuni kartulid on küpsed ja pikkpoiss kuldpruun.
NIPP: Kartulid võid enne ahju panemist ka poolpehmeks ette keeta ja siis 20 minutit enne roa valmimist alles ahjuplaadile tõsta. Nii saad krõbedamad kartulid.