Lambaliha retseptid

Rutakas raguu 

Nigella Lawson, 29. märts 2009 11:23
Rutakas raguuFoto: Nigella Express
Kui mul on habras olla ning vajan kosutust ja lohutust, on mu lemmikõhtusöögiks hakkliha riivitud juustuga, mida ma pugin suure lusikaga hommikuhelveste kausist – minu abikaasa õudusunenägu. Tavapärasest hakkimisest olen suurel määral loobunud, sest kasutan pancetta-peekoni kuubikuid ja karamellistatud sibulat otse purgist. See raguu vastab kõigile ootustele, olles õrnalt turgutav ning vähese vaevaga valmiv ja samas nii suurt rahuldust pakkuv.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 sl Küüslaugumaitseline õli
125 g Pancetta-kuubikud
500 g lambahakkliha
75 g karamellistatud sibul (vt. retsepti allpool)
80 ml Marsala
400 g Purustatud tomatid
75 g Rohelised läätsed
125 ml vesi
50 g Riivitud punane Leicester või Cheddar juust (soovi korral)
KARAMELLISTATUD SIBUL
1 sl oliiviõli
2 tk viilutatud sibul

Valmistamine
Kuumuta laias keskmise suurusega kastrulis õli ja prae peekonikuubikuid, kuni need hakkavad krõbedaks muutuma.Lisa lambaliha, vajutades seda kastrulis kahvliga tükkideks.Lisa lihale karamellistatud sibul, Marsala vein, tomatid, läätsed ja vesi ning aja kõik keema.Keeda raguud 20 minutit, segades aeg-ajalt. Enne serveerimist raputa peale juust, kui soovid seda kasutada.Karamellistatud sibulAja suur pann keskmisel tulel kuumaks. Lisa oliiviõli ja kuumuta. Lisa sibul ja kuumuta segades umbes 25–30 minutit, kuni sibul muutub kuldpruuniks ja pehmeks. Tee seda kindlasti madalal kuumusel ja aeglaselt, et sibul ära ei kõrbeks. Sibul säilib külmkapis kuni üks nädal.